Speelgoed in Categorie

Wij hebben voor jou het speelgoed in de belangrijkste 'categorieën' onder verdeeld, zodat u snel en eenvoudig de voordelen van elke categorie kunt herkennen. Voor ieder van deze speelgoed-categorie hebben wij de voordelen benoemd. Wij hebben hierbij voornamelijk gekeken naar de voordelen voor de kinderen met betrekking tot hun ontwikkeling en motoriek aangezien de ontwikkelende functie van speelgoed uiteraard super belangrijk is.

Na het lezen van de blog weet jij precies wat de voordelen zijn van de volgende soorten speelgoed: 


  1. Buiten speelgoed               
  2. Educatief speelgoed.
  3. Constructie speelgoed.
  4. Creatief speelgoed.
  5. Puzzels en spellen. 




Spelen met buiten speelgoed.



Buitenspeelgoed kan  net zo leerzaam en goed zijn als binnenspeelgoed, zo niet leerzamer. Er zijn dan ook erg veel voordelen van buitenspeelgoed voor kinderen. Hieronder een paar ontwikkelings voordelen van buitenspeelgoed. Een van de belangrijkste voordelen van buitenspeelgoed voor kinderen is beweging. Kinderen kijken veel op schermen, of het nu gaat om tv kijken, videospelletjes spelen of internetten. Frisse lucht en vitamine D zijn ook belangrijke voordelen. Het is aangetoond dat buitenspelen de geestelijke gezondheid en het algemene welzijn verbetert. Bovendien is vitamine D essentieel voor een goede gezondheid, en tijd in de zon doorbrengen is een van de beste manieren om die te krijgen. Buitenspelen geeft kinderen ook de kans om met andere kinderen om te gaan. Het is  belangrijk dat kinderen leren hoe ze face-to-face met hun leeftijdsgenoten kunnen omgaan. Spelen met buitenspeelgoed is een geweldige manier voor hen om hun socialisatievaardigheden te oefenen en nieuwe vriendjes te maken. Klik hier voor een ruime keuze uit speelgoed.



 

Spelen met educatief speelgoed.

Spelen met educatief speelgoed is leuk en nuttig voor je kind. Educatief speelgoed is goed voor het ontwikkelen van de fijne motoriek. Fijne motoriek is belangrijk omdat het gaat om het gebruik van kleine spieren, zoals die in de handen en vingers. Dingen als kralen rijgen aan een touwtje of blokken stapelen helpen deze spieren te ontwikkelen. En hoe sterker deze spieren zijn, hoe beter je kind kan schrijven, zichzelf kan aankleden en met bestek kan eten - om maar een paar dingen te noemen. Ook cognitieve ontwikkelingen worden getraind met educatief speelgoed. Als ze met dit soort speelgoed spelen, zijn ze namelijk actief bezig met het oplossen van problemen. Ze zoeken uit hoe dingen werken en hoe ze kunnen samenwerken. Als laatste kan spelen met educatief speelgoed kinderen ook helpen sociale vaardigheden te ontwikkelen. Dat komt omdat veel van dit soort speelgoed kinderen laat samenwerken om een taak uit te voeren of een doel te bereiken. En terwijl ze dat doen, leren ze hoe ze met anderen moeten communiceren en hoe ze moeten samenwerken. Via handige categorieën kunt u hier eenvoudig educatieve speelgoed vinden.




Spelen met constructie speelgoed

Voor kinderen heeft het spelen met constructief speelgoed veel voordelen. Kinderen kunnen hun fantasie en creativiteit gebruiken om dingen te bouwen, blokjes om te stapelen of een heel huis of kasteel bouwen. Door te spelen met constructiespeelgoed ontwikkelen ze zich op veel verschillende manieren, hun motoriek wordt hierdoor verbetert. Ook helpt het bij het ontwikkelen van probleemoplossend vermogen. Een ander voordeel van spelen met constructief speelgoed is dat kinderen leren hoe ze een project van begin tot eind moeten plannen en uitvoeren. Ten slotte kan spelen met constructief speelgoed kinderen ook helpen bij het leren over ruimtelijke verhoudingen en dus het ontwikkelen van hun ruimtelijk inzicht



Spelen met creatief speelgoed.


Het spelen met creatief speelgoed is de beste manier voor kinderen om bijna alle vaardigheden mee te trainen. Creatief speelgoed valt onder veel categorieen en bevordert het probleem oplossende denken. Omdat kinderen creatief denken gebruiken ze hun fantasie om. Puzzelen en knutselen helpen ook bij creatieviteit ontwikkeling. Als je speelt met creatief speelgoed is er niet één juiste manier van spelen. Kinderen kunnen experimenteren en verschillende dingen uitproberen tot ze iets vinden dat voor hen werkt. Ook de fijne motoriek mag niet ontbreken in de lijst van vaardigheden.

 

 

 Spelen met puzzels en spelletjes


Puzzels en spelletjes zijn een perfecte manier om kinderen vaardigheden te leren. Kinderen leren het best als ze plezier hebben, dus hoe kun je ze iets beter laten leren dan tijdens het puzzelen en spelen? Het vehoogt de hersenkracht en stimuleert de geest door de hersen activiteit te verhogen. Ze worden telkens uitgedaagd om de stukjes in elkaar te passen en de puzzel te voltooien. Dit helpt bij probleemoplossende vermogen en cognitieve vaardigheid. Ze leren geduldig te zijn en doorzettings vermogen te ontwikkelen hoewel het soms tot frustratie kan leiden. Ook verbetert de geheugen en herinnering.

 


 

 



 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Speel Project Activiteit