Speel Project Activiteit

Halloween Toverdrankje.


Wat is een betere tijd om toverdrankjes te ontdekken dan Halloween? Uw kind leert alles over oorzaak en gevolg terwijl het experimenteert met het maken van drankjes in deze Halloween-themaactiviteit. Je hele gezin zal dol zijn op deze eenvoudige activiteit, die een vriendelijke introductie tot de wetenschappelijke methoden combineert met wat griezelig Halloween-plezier!


Wat heb je nodig.

• Baking soda
• Witte azijn
• Afwasmiddel of handzeep
• Kleurstof voor levensmiddel
• Verschillende containers van verschillende groottes
• Maatbeker en lepel
• Grote mengkom of beker
• Mix lepel
• Oogdruppelaar of pipetje
• Knijpfles
• Halloween thema items ( Optioneel)


Wat doe je:

Bereid je voor op het project door containers neer te zetten die gevuld zijn met een kleine hoeveelheid van elk droog materiaal (bijv. zuiveringszout, glitter, confetti, spinnen, wormen, enz.). Zet vervolgens de natte ingrediënten klaar: kleurstof voor levensmiddelen (meng een kleine hoeveelheid met water en in een fles of kopje plaatsen), azijn en zeep, samen met druppelaars, lepels en knijpflessen.

  1.  Leg je kind uit dat hij zijn eigen drankje gaat maken. Zeg: 'Weet je wat een drankje is?' Geef voor jongere kinderen voorbeelden van drankjes aan de hand van een boek. Vraag uw kind enkele ingrediënten te beschrijven die in een drankje kunnen voorkomen.
  2. Introduceer de materialen en ingrediënten en leg uit dat sommige ingrediënten een reactie zullen veroorzaken (definieer een reactie als een verandering of reactie op iets, in dit geval het mengen van ingrediënten). ** Opmerking voor volwassenen: Het mengen van bakpoeder en azijn veroorzaakt een milde chemische reactie, die resulteert in een kleine hoeveelheid bruis.
  3. Vraag uw kind om te voorspellen of te raden welke ingrediënten op andere ingrediënten zullen reageren. Vertel dat een onderbouwde gok of voorspellingen in de wetenschap een hypothese wordt genoemd. Geef zinskaders die uw kind kan invullen, zoals: Ik denk dat .............. zal gebeuren als ik ......... en ........ meng.
  4. Laat jongere kinderen een tekening maken van hun drankje en mogelijke reacties. Vraag oudere kinderen om de ingrediënten en hun hypothese over hun drankje op te schrijven. Herinner uw kind eraan dat een hypothese een onderbouwde gok is en kan klinken als: als......., dan.......
  5. Help uw kind op weg door te modelleren hoe u de gereedschappen gebruikt om de ingrediënten tot een drankje te mengen. Stel vragen als: "Wat merk je dat er gebeurt? Hoe ziet dit eruit? Waar doet dit je aan denken?"
  6. Speel met de ingrediënten om verschillende soorten drankjes te maken (azijn + zuiveringszout + glitter, azijn + zuiveringszout + zeep enz.) en laat uw kind tijd besteden aan het oplossen van problemen en het onderzoeken van reacties tussen ingrediënten terwijl ze hun drankjes maken.
  7. Heb een leuke tijd met experimenteren!


Reacties

Populaire posts van deze blog

Speelgoed in Categorie